söndag 5 maj 2013

Tävling Mariestad - nu ä rä nära..!

Dagens tävling avslutad och jag är, med risk att verka tjatig, väldans nöjd med Sheger!

Vi hade startnummer ett och han hade en fin attityd genom hela programmet, det blev oxå första tävlingen i värme för i år. Knallväder, men blåst... Trots att han har flera tuffa träningspass bakom sig nu i helgen går han in å trycker på ordentligt! Jag är inte direkt opartisk, man kan man annat än beundra hans arbetsvilja?

Tycker vi startade med ett helt okey fritt följ och efterföljande Z, tror vi hade 8,5 och 9 på dem. Inkallningen förvånade han mig med att göra riktigt skapligt, kanske ngt långt ligg, men ställandet var bra, betyg 9. Rutan gjorde han BRA med ett ett härligt stopp, ett extra liggkommando, poäng 7,5...
Apportdirigeringen lottad vänster, betyg 9. Själv är jag väldans nöjd med den. Målmedvetet arbete, fast i apporteringen, bra tryck och inget islag, dessutom lagom tajt! Hindret slog han i, skit oxå, det ska inte hända men annars var det fint och till och med jag ger mitt kast godkänt!

Vittringen levererade han i bra tempo, betyg 9,5. Avslutade med en fin fjärr som betalades med 9,5p. Landade på 286p. Tycker detta med marginal var Shegers bästa tävling i år och nu känns det som det bara är å träna på. Tänker mala på med samma träning för snart måste det komma en fullträff! Vore väl sjutton om vi inte snart kommer på en tävling då både hinder och domaren ger oss stolpe in!

Tålamod är inte min starka sida, men inser att nu är han så genomtränad vi borde komma närmare och närmare en fullträff. När den väl kommer så smäller det förhoppningsvis till ganska bra i betygsblocket oxå...
Nu ska vi bara få lite mer fysträning så hoppas jag ha en hund i storform på årets SM, formen är i alla fall stigande!


1 kommentar: