fredag 10 maj 2013

Tuffa uppgiftsträningar!

Nu är det så där görsköj å träna hund igen! 
Har min träningsplan och håller mig stenhårt till den. Hela förra helgen var det tufft och mycket träning samt tävling för Sheger på söndagen. Hann med ytterligare ett pass efter tävlingen, innan vi åkte hem. 

Måndagen var träningsfri, tisdagen fick de ett par tunga pass på bruks, likaså på onsdagen. Torsdagen träningsfritt och idag har Sheger gått två mastodontpass i värmen. Han gjorde många bra saker och nått bottennapp men han blir svårare och svårare att lura... Fortsätter jobba med dirigeringarna och inkallningen, funkar än så länge! 

Bosse jobbade på riktigt bra och jag har nog aldrig sett honom försöka jobba på så ärligt fast han tänkte fel gång efter gång. Inte en enda gång att han tjurade ihop, fast det blev så fel. Hans träning går för dagen ut på att han ska sortera bort störningar och endast tänka uppgift, vilket förmodligen är det svåraste som finns för lilla Bosse. Han har vansinnigt lätt för driftsskiftningar bara jag inte ger honom tillfälle att koppla på nåt eye för då slår hörselgångarna igen med ett pang... 

Hur som helst så var det rolig och lärorik träning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar