söndag 22 januari 2012

Om inte öronen vore i vägen...

skulle just nu mina mungiporna mötas bak i nacken! Inte ofta det händer, men idag hade vi ett super träningspass! Tycker annars att det hör till vanligheten att nåt i träningen går åt fanders, men inte idag :o) Sheger studerade uppgifterna noga innan han började sitt arbete...

Fantastiska grabbar! Sheger jobbade en timma med endast en kort drickespaus. Av den timman var det 40min fritt följ. Nu är det ingen som ska tro att utförandet var perfekt, långt ifrån.

Fortfarande jättehög belöningsfrekvens, men koncentrationen, attityden och viljan att göra rätt var på topp heeela tiden. Lite tekniska missar här & där, men what the f...
Vilket hjärta han har, går in för uppgiften med hull & hår!

Idag funkade för första gången övergångarna til Z utan att han prioriterade om tänket i aktivitet eller uppgift i fotgåendet, trots att jag använde "gammal" förberedelse.

Apportdirigering med massa störningssaker liggande "i" momentet och den för honom svåraste av svåra apporter att inte tugga på. Grabben gjorde inte ens ett omtag idag, helt otroligt!

Jag tänkte om lite till vittringen och la istället den precis vid ingången till hans älskade ruta. Inget problem det heller, han är 100% säker på vilken uppgift han ställs inför. Det känns jättebra.

Vi fick oxå till några riktigt bra rörelser i fjärren, prioriterade lägganden eftersom han på senare tid blivit lite för lång i dem.

Det verkar nu som han är helt säker på vad vi ska göra. Det vi har kvar är muntliga störningar, att han bara ska lyssna på mig. Hmm, betydligt svårare att få till när man tränar så mycket själv som jag gör... Har dock lite på G som förhoppningsvis kommer att hjälpa!

Bosses imponerade stort på mig idag. För det första så ligger han still i fotöljen hela tiden när Sheger tränade, i en hel timma väntar han lugnt på sin tur - vuxenpoäng!

Värmde lite ff och då överraskade han med att vara stilla i alla belöningar!
Körde sen genom hela ettan och min ide var egentligen att köra den tävlingsmässigt. Det gick ända fram till läggande under gång. Då bidde det en liten karamell för att han låg för första gången helt nere med höger armbåge när jag efter återgången stog intill, bra grabb det! Resten flöt på och enda missen var en tjuvstart på hindret.

Gick direkt över på tvåan och lite mera luft finns i fotgåendet när kopplet kommer av...
Nu kom det en karamell då han kom i en 7 helsikes fart på inkallningen och ändå snitsade till ingången, kände att det var en ansträngning det liksom måste betalas för! Flöt på bra efter det och nästa belöning kom inte förrens det andra uppsittet i fjärren.

Inte en enda gång som han "gick ner sig" eller blev för aktiv av uteblivna belöningar - vuxenpoäng igen!!!

När vi kom hem slängde jag ihop en fransk fläskpannkaka som just nu är i ugnen och av grabbarna syns inte ett spår. ZZZzzzzzzzz.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar