lördag 19 oktober 2013

Tävling på hemmaplan

Idag är det dags för Sheger att tävla på hemmaplan. DET händer inte ofta då jag egentligen inte gillar att tävla där han har förutfattade meningar om hur det kan vara... 
Han har bara tävlat en gång hemma och det var lkl3. Bosse som faktiskt är mer öppen i skallen har jag kört både lkl1 och lkl3 med på hemmaplan. 

Det är lixom enklare med en hund som Sheger att komma till ett helt nytt ställe där han inte har koll på nåt, utan måste lyssna å få hjälp av mig för att lyckas... Det kommer nog att bli svårt idag, men det är det som är målet med tävlingen, att LYSSNA! Sista chansen för mig inför nordiska att "se" vad som rör sig i skallen på honom. Vill ha lite info hur han "ligger" i belöningstänk kontra uppgift. Har under träning faktiskt klarat av att få några avslöjanden, men hoppas verkligen att han ska spela med öppna kort idag! 

Gå in på tävlingsplan en med Sheger är nämligen lite som att ha att göra med Dr.Jekyll and Mr.Hide... 
Vet först vem av dem som tävlar i det ögonblick TL kommenderar i första moment efter gruppmomenten. Drar han då in luft i ett jätteandetag (mmm, det hörs på flera meters avstånd), samt spärrar upp ögonen så vitorna syns, japp då blir det åka av. Är han i det ögonblicket lugn och koncentrerad, ja då kan det bli riktigt bra! 

Haha, hur som helst ska det bli riktigt skoj å tävla, gillar'n oavsett vad han hittar på! 
På den här bilden är han definitivt skötsamma Dr.Jekyll...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar