söndag 12 februari 2012

Mindre detaljer mera uthållighet!

Lördagen blev en #dödisoffandag# - ingen träning, bara korta promenader.

Söndagen blev det träning med Lillemor inomhus i Kristinehamn. Tokgillar verkligen våra träningar, skyhögt i tak och med en lite rå och sarkastisk ton som det ändå finns en härlig hjärtlighet i. Ingen av oss är direkt rädd för att prova lite annorlunda upplägg och för en som inte är insatt i vårt tänk ser nog träningen aningens stollig ut...
Jag började till Sheger's stora förtret med Bosse. Han plöjde genom klass2 igen, dock med några belöningar den här gången. Han är lite ovan det halkiga underlaget och bommade, med för mycket fart, lite i ingångarna till inkallningen och apporteringen. Annars är jag förutom det fria följet helnöjd med hans ansträngning idag. Han tar mer & mer ansvar och var faktiskt dirigeringsbar i rutan!!!

Sheger började med bägge gruppmomenten, sen fritt följ, ngt het men fortfarande parallell. Kanonfina parallella stegförflyttningar idag, tror faktiskt det är första gången ever han är parallell i alla förflyttningar under ett å samma pass...
Sen kan man undra om det är nån idé å traggla dem då den stora frågan är om de kommer att hålla på tävling? Körde sen egentligen bara lite underlagsträning på den lite speciella och halkiga mattan. Det blev inkallningstänk och snabba apportgripanden. Han fick avsluta med en vittring i cirkel som han gjorde kanonfint, fast grepp i pinnen och inte ett enda omtag. Härligt!

Tänker fortsätta träningen med lite tekniktänk i det fria följet samt zätat. Det andra ska det från och med i morgon köras helhet på, för nu är det snart bara en månad kvar till rankingtävlingen i Malmö. Dags att öka träningsmängd samt förhoppningsvis orken.
Tror att jag kanske ska låta honom "putta runt" lite på tackorna för att han ska slå på skallen helt och tänka ännu mera arbete. Hoppas alltså inte på vare sig mera snö eller kallare väder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar