söndag 24 februari 2013

Program i finväder

Dagens träning innehöll varsitt elitprogram för grabbarna, skönt med fint väder idag! De får köra samma upplägg och det är spännande att se hur olika de ibland tänker.

Den lite mer rutinerade Sheger hetsar (tyvärr) gärna upp sig lite mellan momenten, men blir lugn och koncentrerad av momentförberedelse och uppställning på startpunkt. Bra träning rakt igenom idag. Helt tävlingsmässigt dessutom!

Orutinerade Bosse söker ledtrådar mest hela tiden och det som ibland fäller honom är att han inte lyssnar ordentligt. Det är fortfarande svårt för honom att byta tanke om han "fastnat" på ett tänk. Har inte helt hittat nyckeln till att få honom på andra tankar. Jag är lite inne på att det är läge att köra lite totalförvirring. Så att han liksom måste lyssna och ta hjälp av mig för att överhuvudtaget ha en chans att lyckas.

Hur som helst tycker jag att det äntligen börjar ge lite resultat med att återigen bara köra hela programmet. Sheger visade idag inte en enda tanke på karameller utan var helt fokuserad på uppgifter. Bosse tycker ibland att han borde få åtminstone en liten karamell när han ansträngt sig, men han börjar att å släppa belöningarna mer å mer!

Dagens svåra för Bosse var att orka passera rutan på väg till kon för apporteringsdirigering. Det var SKITSVÅRT! Tillslut gick det, men det kommer han att få träna på i morgon oxå.

Bilden visar rutan till vänster och den gula konen till höger är till dirigeringsapporteringen. Hu va svårt sa Bosse som gärna ville springa till rutan istället för konen...


1 kommentar:

  1. Tack Lena för dina roliga/intressanta inlägg!"Roligt" att läsa att t.om nån så duktig hundförare som du kan ha det "knepigt" ibland med hundarna!Att läsa om olika utmaningar med olika "hundtyper".Det skänker "hopp" till oss vanliga dödliga som knåpar på själva i kammaren. =o)
    http://www.rohkeakoiran.info.se/

    MvH//Ann-Kristiina och gänget

    SvaraRadera