söndag 13 mars 2016

TOTT's debut på lydnadsplanen

Idag gjorde TOTT sin debut på lydnadsplanen. 
Jag har mycket medvetet dröjt med att låta honom starta. Det är ett beslut som helt varit grundat på mig och inte honom. Han har varit "klar" en god stund, men jag har inte varit det... Dagens resultat blev klassvinst på 189,5p. Lilla grabben var lika cool som vanligt! 

Jag har känt att jag behövt att få distans till lydnadstävlandet. Efter att jag i somras bestämde att Sheger skulle avsluta sin karriär efter VM i Turin 2015, så har jag haft svårt för att intressera mig för själva tävlandet i lydnadssporten. Jag har tyckt att det varit för turbulent med otroligt mycket skitsnack, missnöje och massor av människor som fightas om vem som ska bestämma vad och vem som har rätt eller fel. Vill inte bli indragen i det! Vill heller inte hamna i nån ny jakt på fina resultat... 
Snabba TOTTMed TOTT vill jag bara träna på och ha roligt! Vi ska koncentrera oss på vallningen, men nu är underlaget för dåligt för både får och hundar och nåt måste man ju göra. Varför inte lydnad lixom? 
Jag känner att jag verkligen vägrar att låta våra eventuellt kommande resultat bestämma hur nöjd jag ska tillåta mig vara efter en träning eller tävling. Vill inte starta nån jakt på poäng utan bara tillåta oss att gå ut på planen med ett bra samarbeta och göra så gott vi kan. Under tiden ska vi ha så roligt det bara går och TOTT ska inte på nåt sätt jämföras med Sheger! 
Vi ska glädjas över små framsteg och tänka långsiktigt. Jag har genom åren sett alltför många tävlande som är gruvligt besvikna när de kliver av lydnadsplanen. Att en tävling slutar i besvikelse och kanske tårar över att man själv inte presterat som tänkt är för mig i sig ganska hjärtskärande. 

Nu kan det kanske låta som om jag inte haft roligt under alla år med Shegers tävlande, men det har jag ju naturligtvis! Han har gett mig fantastiska år på lydnadsplanen både i Sverige och utomlands. Sheger har alltid visat ett oförtröttligt engagemang och alltid gett mig 110%. Tyvärr får han nu betala priset för sitt något oförsiktiga levnadssätt. Han känner numera av artros i tår och karpalled och äter dagligen smärtstillande. 

Det ska bli spännande å se hur länge det tar innan TOTT tävlar på lydnadsplanen igen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar