söndag 14 december 2014

Juni till Lucia...

Väldigt länge sen jag hade lust å blogga. Nu känns det som läge igen, mest för att jag ska hålla reda på vad vi gör och vad vi behöver göra! 

Tänker inte redogöra för allt som hänt under året, men några, för mig, viktiga saker kommer här.

Juni: Lydnads SM. 
Lottade ytterligare ett löjligt tidigt startnummer... Förra året nummer 1, 
i år nummer 2. Hur är det möjligt? 
Kommer inte ihåg placeringen i kvalet, men vi tog oss till final i år igen. Ett missförstånd i stegförflyttningarna gjorde att jag trampade Sheger ganska illa, om jag vetat hur illa hade jag brutit på momangen. Han är ju liksom inte den typen av hund som ger upp så han fortsatte kämpa. 
Jag kände att det var nåt som inte var ok då han inte hade huvudet på utan bara stressade.

När vi klev av planen var han framhalt och efter några minuter började vänster tass och handled svullna upp... Tur att det fanns vatten i närheten för vi tog oss dit och så fick han stå och kyla ner benen 10-15min. Svullnaden avtog lite men han markerade fortfarande. Det blev koppel på ett par dagar tills vi kom hem. 
Veterinärbesök och röntgen - inget trasigt i tass/handled, phu..! Fick traskas igång försiktigt efter   ytterligare några dagar. 

Juli: Gränsvallarläger med vallning. 
Sheger vallade lite vid sidan om och hjälpte till att ställa ut lite djur. Bosse gjorde det han tyckte han var bäst på, - ha kontroll på djuren från avbytarbänken. TOTT hade även valpträff på söndagen, kul! Augusti: 
Lydnads VM i Finland.
Kul resa tillsammans med Diana och Zakk som resesällskap. Ett missförstånd i fjärren (Sheger trodde först det var konskick) förstörde alla chanser till finalplats. Tror ändå det var den bästa mästerskapstävlingen han gjort. Han var liksom så "lagom" för å vara Sheger. Han hade riktigt fin attityd genom hela tävlingen och vi hade kul! September: rankingtävling i Kungsör x 2
Första dagen nollade han rutan då han tydligen känt igen nån i publiken. Han reste på sig och tänkte helt enkelt gå å hälsa... Tokhund! Själv vet jag inte alls hur det såg ut eftersom jag hade ryggen till. Annars gjorde han en fin tävling 252p med nollad ruta. Andra dagen hade vi ett missat skifte i Z, annars ok. Då blev vi delad 4 på 276p. 
Generellt nöjd med momenten på tävlingarna. Av de fyra domarna fick vi sju tiopoängare på sex olika moment över två tävlingar. Var några 9,5 och 9, men det jag är så nöjd med är att vi fick maxpoäng på 6 olika moment. STOLT! 


Oktober: hemmatävling för Sheger
Sheger fick lydnadsledigt efter rankingtävlingarna i nästan en månad, ett träningspass, så tävling på hemmaplan. Tyckte han kändes fin på VM och även rankingtävlingarna så jag ville kolla av en tävling utan nämnvärd träning. Knepigt kan tyckas, men jag behövde det som hjälp i att ta beslut i om vi ska lägga lydnadstävlandet på hyllan eller köra ett år till. Han vann på 311,5p och var ganska harmonisk hela programmet...

Ett par dagar efter Shegers tävling får himlen ny stjärna - Bosse.
Vi förlorar kampen mot Bosses epilepsi, han har fyra anfall under en vecka, varav tre de sista 12 timmarna av sitt liv. Den 22/10 somnar han in på min arm. Älskade krångliga och fantastiska glada Bosse, du fattas oss! 


November: Sheger har fortfarande lydnadsledigt. Tackar nej till landslagslägret i Halmstad. Funderar ännu över fortsatt tävlande eller inte...

December: 
Har ännu inte tagit nåt beslut om Shegers evt. fortsatta tävlande. Ska bestämma mig efter nyår. Efter så här lång vila, som förövrigt är den längsta Sheger haft de senaste 6 åren, inbillar jag mig att eventuella osynliga småskavanker är läkta, vilket talar till fördel till fortsatt tävlande. Har ju inte tränat nåt med snabba starter, stopp eller andra monotona rörelser på tre månader. Vi har hållt på med lite annat för å hålla igång skallen, men vi gåtränar mest. Sele på och så traskar vi ungefär 8km om dagen, fyra dagar i veckan. Två dagar är det "off-road" i skogen. Den sjunde dagen endast rastningspromenader. Det är även bra för TOTT som nu är 10 månader och 15kg tung. Den sistnämnda är riktigt gänglig i kroppen, på unghundars vis, och han mår bra av lite uppstyrd gåträning! 


TOTT tränar en del, men inte nån nämnvärd lydnadsträning, men det skriver jag om nästa gång... 

När jag nu inte håller på med nån organiserad träning finns ju tid för annat. 
För verkligen koppla bort tankarna på det egna hundtränandet så lägger jag istället fokus på hockey. Japp, hockey! Hejar så mycket jag bara orkar på stadens stolthet i hockeyallsvenskan, BIK Karlskoga! Har varit på varenda hemmamatch och sett alla TV- sända matcher i år. Det är skönt att fokusera på annat än eget tävlande och egna prestationer! 2 kommentarer:

  1. Tycker om att läsa hur mycket omtanke du har på dina hundar, hur deras välbefinnande kommer i första hand! Hoppas förstås att du o Sheger fortsätter er fantastiska karriär, om inte så ska det bli kul att följa Totte!
    Keam Susy

    SvaraRadera
  2. Tack snälla Susy för de orden! Kram tebax :D

    SvaraRadera