onsdag 13 november 2013

Bra träning!

Igår åkte jag och grabbarna till Lillemor och tränade lite. Tycker det är så skönt att få någon annans ögon som tittar en sväng så man inte missar nåt eventuellt feltänk hos hunden. Skulle va tråkigt att överse nåt med endast ett par dagar kvar till nästa mästerskap...

Tycker att Sheger kändes "som vanligt". Det betyder egentligen att han kändes lugn och fin, koncentrerad och följsam. Det är ju oftast så våra träningar ser ut. Säkert svårt att tro för nån som endast ser oss på tävlingsplan där han ibland kan bete sig som en komplett idiot. :o)
Lillemors kommentar idag var att hans ögon bara bruna, den säger en hel del! När han "går upp sig" visar han nämligen även ögonvitorna och det ser nästan ut som om ögonen ska "ploppa" ut ur skallen på honom... Lillemor: Tack för hjälpen, skratten och kaffet!

Han vill mycket den hunden och han har en arbetsmoral utan dess like och ett hjärta av guld. Ibland vill han liksom bara lite för mycket och för fort, "lilla" gulle!
Det är ju självklart att hundarna till slut får rutin och känner igen tävlingssituationen och kan då kan få stresspåslag. Det kan oftast omvandlas till nåt positivt, men ibland tippar det över, oavsett hur väl man känner sin hund...
 

De sista veckornas träning har därför mest bestått av att få Mr. Kärnkraftverk att fokusera på stadga, stadga och stadga. Funkar som sagt fint nu, men jag har mina misstankar att det blåser all världens väg när det blir tävlingsdax och nu dessutom i "mässmiljö".
Sheger gillar ju liv å rörelse, tycker det är fränt med musik, skratt och applåder. Det värsta är att han alltid tror att det är han som gjort nåt bra när det applåderas, han tar liksom åt sig av alla applåder... Hoppas han inte växer till nån mallgroda innan vi kommer hem till Sverige igen!

Vi ligger iaf. enligt schema på våra förberedelser och de sista dagarna ska det nu bara tränas små korta träningspass där vikten ska läggas på att lyssna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar