torsdag 27 oktober 2011

Parallell eller position?

Det blev ett sent kvällspass efter jobbet igår.
Älskade hundar som bara kör på oansett vad man vill och när man vill det!

Provade flera olika taktiker på Shegers fria följ och kan nog konstatera att det inte spelar nån större roll vad jag pysslar med, han gör som han brukar iaf... ;o)

Startar rakt i vanlig marsch, efter 4-5 steg "tappar" han vänsterbogen å rumpan åker ut lite grann. Efter ytterligare några steg "ramlar" han fram ngt i position. (gahhh) Vid varje halt rätar han upp sig och startar åter rakt - and it goes on and on and on...

Känns som om den stora frågan är om jag ska börja fokusera på rakhet eller position? Lutar faktiskt just nu åt position med tanken att han inte lika lätt kan ramla inåt om han är i position... I den bästa av världar har vi då en sak mindre att träna på! Ska prova ett par dagar till med bla. olika tempon för att se att det inte är det som stör ut honom. Hans sakta marsch är ju liksom mycket bättre, där är han alltsom oftast korrekt rakt igenom... Kanske bara ska gå saktare???

Vad det gäller Bosses ff träning så behöver jag få honom lite mer uppgiftsbetonad. Han glider gärna in i belöningens bubbla och "vandrar" då lite, släpper oftast utåt när han tycker han varit duktig ;o)
Blir att köra lite lagoma externbelöningar på honom. I det stora hela så har han artat sig riktigt bra. Lite finputs här och där tillsammans med lite mer störnings och miljöträning så kan det bli roligt att tävla med honom oxå!
Ska väl börja med lite finputs i LklIII och Elit nu i höst/vinter, så kanske han är klar till sommaren...

Glädjer mig till spännande fortsättning på träningen ikväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar