lördag 29 augusti 2015

I väntans tider!

Nu har jag bestämt mig för att Sheger inte kommer att tävla nån mer lydnad under det här året. Vi ska nog igång å träna lite så småningom, men liksom bara för att det är så skoj! 
Har hittills hållit mig till min plan för honom, utan att vika en tum och det tänker jag fortsätta göra! 

Jag har genom åren fått en del förfrågningar om parningar på Sheger men alltid vänligt men bestämt tackat nej. Min erfarenhet säger mig att det är svårare att ha en hanhund på toppnivå i lydnaden om den samtidigt ska hålla på och uppvakta flickor... Jag har sagt att "den dagen han inte längre är landslagsaktuell, då kan vi diskutera". 

Nu har saken varit uppe till diskussion och han har oxå parat sin första tik. Zonja Ottosson's fina Hexgårdens Roxy har varit här och är numera parad med Sheger. Roxy är en jättefin och trevlig tik som startat på SM i vallning och det klickade verkligen den emellan. Nu kan vi lixom bara hålla tummarna! Frågor om evt. valpar ställs direkt till uppfödaren Zonja på Hexgårdens Kennel! 


Jag hade ett par frågetecken innan parningen, det ena var - kommer han att para? 
Ingen självklarhet för en nioårig hanhund som i princip fått skäll genom hela sitt liv om han brytt sig för mycket om löptikar. Shegers svar på den frågan, - jajamensan jag parar, så många gånger du vill morsan! Första gången var han nog lite tveksam å hade lite uppmärksamhet riktad mot mig, men det släppte snabbt! 
Den andra frågan är väl om han är fertil? Heller ingen självklarhet med en herre i hans ålder. Men han är ju frisk å sund så möjligheten finns ju iaf. Som sagt nu är det bara att vänta...

Det är tänkt att han ska para ytterligare en tik under hösten, beräknat löp nån gång mellan september-oktober. Kanske blir det även ytterligare en tik till vår/sommaren, den är iaf. "bokad" sen länge. Om den blir av så kommer det info längre fram! 

Om Sheger vetat att pension från lydnadslandslaget innebar mer vallning, mer mat och högintressanta flickor tror jag han ansökt om förtidspension..!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar