onsdag 3 juli 2013

Skärgårdscupen Söndag

Varmt som attan även på söndagen. Nu drog jag för ovanlighetens skull ett sent startnummer, 21.
Skulle alltså in i sista gruppen för kvarmomenten, där ordningsföljden var ändrad till plats först, sen sittandet. Kvarmomenten skulle visa sig väldans avgörande på söndagen. I första gruppen la sig fyra av sex hundar. Då slutade jag kolla...

Ryktet sa att 11 av 24 hundar la sig på sitt i grupp på söndagen. I vår grupp satt alla, men en hund var uppe å traskade både på platsen och sittandet.

Tycker Sheger återigen gör ett bra program, kanske något hetare i skallen på söndagen än lördagen, men det är inte nån direkt överraskning... Rent teknikmässigt falerade fjärren totalt på söndagen. Det var oxå väntat och inte förvånande. Två tävlingsdagar efter varandra så snart inpå SM-dagarnas tävlande och däremellan en veckas vila, då har reparationsarbetet varit obefintligt!
Han visade som helhet ett bra stabilt program där han återigen kändes stark och inte gick ur hand. Med det blev vi belönade med vinst i söndagens elitklass.

Det betydde att vi skulle få starta i cup-finalen. Alla klassvinnarna från bägge dagarnas tävlande startar i cupen. Momenten är samma för alla, men ur den klass man tävlar i.
Fotgående, inkallning och hopp. Alla fem domarna från helgen dömmer, sluten bedömning, där det lägsta och högsta betyget tas bort. Förra gången vi var med, 2011 - kom vi sist i cupfinalen.

I år jobbade Sheger på bra även med följsamheten i fotgåendet trots han nog funderade på varför vi kör ett tredje obelönade tävlingsmässigt ff för den helgen..? Men ställer upp - det gör han!!!
Vi kämpade ihop medelbetyget 9,22 och kom på en hedersvärd 3'e plats i cupen, bästaste grabben!

 

Vann gjorde en av hundarna som tävlade i lkl2 - grattis Malin Karlsson! (som oxå har Shegers kullbror Sam) Tvåa kom Gun Bengtsson med Yra, grattis! (Gränsvallarens Yrsnö) och alltså vi på tredjeplats.
Vi kunde konstatera att det var två och en halv Gränsvallarhund på prispallen. Sheger, Yra och Malins Elton som har en Gränsvallar-pappa! Häftigt! 

Nu ska jag ut å försöka reparera lite fjärr, för det är tävling i kväll igen. Inte helt genomtänkt tidsmässigt, vet, - men det är ju kul å tävla! Efter det ska Sheger ha en liten lydnadsvila och valla istället! 

Tack igen till Nynäshams BK för ytterligare ett fantastiskt arrangemang där vi som tävlande sätts i absoluta fokus - ni är BÄST! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar