måndag 24 mars 2014

Rankingtävling i Malmö 2014

Då var helgens rankingtävling över. Tycker att det var en bra resa i sin helhet, trevligt resesällskap tillsammans med Lillemor & Kjell och trevlig middag på hotellet med desamma, Diana & Fredrik och Helena.

Vad det gäller tävlingen så är jag mycket nöjd med Sheger! Vi har av olika anledningar endast haft tio träningspass sedan landslagslägret och grabben tar ändå sin uppgift på största allvar, - stolt matte! Trots obefintlig uppladdning visar han återigen att hans lägstanivå är hög. Han gör några riktigt bra grejer i andra ringen, - och jag kan bara säga puss på rej!


Malmö hade som vanligt ordning i ringarna och apparatet runt tävlingen, skillnaden från tidigare år var att det nu, en bit in i tävlingen, tråkigt nog bjöds på en del svajande i betygsblocket. Då tävlingen var streamad har det även lett till en del bedömningsdiskussioner i sociala medier.

första ringen med fritt följ, Z och fjärren hade vi ett par missförstånd och ordentliga poängtapp. FF gav 5poäng, katastrofalt kan tyckas men vi ligger runt sju på en bra dag så med ett par riktigt sneda halter och att han även stog i en halt, i tillägg till våra vanliga problem så är det inte mycket att säga om det... I Z var största avdraget att domaren tyckte att han trängde och poängen endast 7,5. Han avslutade ring ett med en ganska ok fjärr till 8,5p. Taktiken att hålla honom någorlunda lugn i ring ett, för att försöka få med några poäng från fjärren, och sen låta honom styra i ring två funkade iaf. ganska ok :0)
Andra ringen började med inkallning som gav 10p. Rutan var oxå fin, 10p. På hoppet fick vi en 8'a och det samma på vittringen för att så avsluta apporteringsdirigeringen med en 9'a, vi hade fullt på gruppmomenten. 
I det stora hela en bra genomförd tävling med nåt missförstånd och några detaljmissar som kunde varit betydligt flera om inte Sheger vore så bra grundtränad. Min förskylning trivs hos mig och rösten höll i allt utan inkallningen från rutan, vet inte helt vad det var för ljud som kom ut då! >_< Vi slutade på en 12'e plats med 276,5p och fick för det med oss en ny rankingpoäng. 
 
Nu ska vi ta ett par dagars ledigt för att se att vi inte fått med oss nån skit från mässan innan vi börjar träna på riktigt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar