tisdag 20 maj 2014

Totte växer

Tiden går fort med valp, nu har Totte hunnit bli hela 14,5 vecka.
Önskar att det kunde gå ännu fortare! Alla kommentarer typ "njut av valptiden" osv har  ingen som helst inverkan på mig. Jag vill att den ska va över så fort som möjligt! Det är krångligt å få ihop logistiken med två vuxna och en valp. De vuxna behöver få slippa "monstret" och "monstret" ska ha egen tid med mig. Vilket de andra två också måste ha, lite pyssel blir det för att få det att gå ihop.

Dessutom gör valpar ont, gaahhh va han bits! Tittar man på mina armar skulle det vara lätt att tro att det var katt jag skaffat och inte hund... Han hänger sig fast i byxben och har även kommit på en teknik då han hoppar upp och tar ett stadigt tag i tröjan. Släppa har han inte sån jättelust till...
Har provat det mesta men det enda som hjälper är faktiskt att säga åt honom ordentligt. Avledningar och annat "tjafs" funkar definitivt inte på den här valpen! Han har fortfarande ett "böööö" runt kl. 1800-2000. Då slipper de stora grabbarna honom för då är han galen... Han ger sig på allt från inredning till levande varelser och har riktiga springrace med påhittade kamrater (!)  som han lyckligtvis alltid klarar av att finta bort, pust... Det är tur att han har en väldans bra kroppskontroll, annars vete 17 hur det hade gått?

Han gillar att klura ut saker och det är han en fena på! Tänker i flera steg och förhastar sig inte, det ser bra ut för framtiden. Han har träffat på fåren ett par gånger och har börjat upptäcka att de finns.
Intresset har väckts och nu håller han på att skaffa sig lite erfarenheter hur får flyttar på sig. Han har redan erfarit att kommer man för fort så blir det bara oreda och det vill den här lilla grabben inte ha. Flankar man så vänder de på sig. Smyger man på den så har man "kontroll".  Beteendet varierar från studsande med nåt skall till ligga still å inte synas till att helt plötsligt bjuda på några meter med full koncentration och stil. Det sistnämnda kan helt plötsligt brytas om nån intressant doft eller kanske viktig pinne dyker upp... :D

Han väger nu 7,5kg och har därmed sista tiden haft en konstant viktökning på 0,5kg/vecka. Hoppas fortfarande att min teori om att han inte ska bli nån stor grabb kan slå in. Just nu är det typ bara lååååånga ben. Bakifrån påminner han mest som en fölunge men ni ska bara veta va snabba de där benen är! Själv är han definitivt inte av samma uppfattning som mig om att han fortfarande är liten. Han anser sig vara stor grabb, det är liksom bara kostymen som har fel storlek..! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar